O nama

Fortenova grupa je jedna od najvećih kompanija u jugoistočnoj Europi i jedna od vodećih regionalnih tvrtki s više od 50.000 zaposlenika

O nama

Fortenova grupa d.d nastala je 1. travnja 2019. godine uspješnom implementacijom Nagodbe vjerovnika u Agrokoru. Nagodba vjerovnika je plan financijskog i vlasnickog restrukturiranja postignut tijekom postupka izvanredne uprave koji se u Agrokoru provodio temeljem Zakona o postupku izvanredne uprave u trgovackim društvima od sistemskog znacaja za Republiku Hrvatsku. Fortenova grupa jedna je od najvecih kompanija na podrucju jugoistocne Europe. U Grupi je preko 50.000 zaposlenih, a posluje u tri kljucne djelatnosti: maloprodaji i veleprodaji, prehrani i poljoprivredi, dok je netemeljno poslovanje grupirano u posebnom holdingu.

U svim najvažnijim djelatnostima i u vecini zemalja u kojima posluje Fortenova grupa je tržišni lider.

U Maloprodaji i Veleprodaji prihodi Fortenova grupe poslovanjem u Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji, BiH i Crnoj Gori premašuju 31 milijardu kuna (4 milijarde eura). Konzum, Mercator, Idea i Roda su kljucni brendovi putem kojih ovaj segment komunicira s potrošacima na svojim tržištima.

Prehrambene kompanije Fortenova grupi na razini regije donose oko 9,2 milijarde kuna (1,3 milijarde eura) prihoda. U portfelju proizvoda Fortenove su najjaci regionalni brendovi u mineralnim vodama, sladoledima, uljima, margarinima i majonezama, medunarodno priznate kvalitete i vrlo visoke percepcije kod potrošaca.

Fortenova grupa upravlja najvecim poljoprivrednim površinama u Europi i ima raznovrsnu proizvodnju koja ukljucuje žitarice, uljarice, farme stoke i proizvodnju sira kao i proizvodnju svježeg voca i povrca. U toj djelatnosti Grupe ostvaruje tri milijarde kuna prihoda.

Uprava

50.000 Zaposlenika
u hrvatskoj

Upravni odbor se sastoji od devet clanova, od kojih je osam neizvršnih i jedan izvršni clan Upravnog odbora.

 

Uprava

Povijest

Fortenova grupu cine kompanije u djelatnostima maloprodaje, hrane i poljoprivrede i ostalim djelatnostima

Pogledajte cijelu povijest

Društvena odgovornost

Poslovni napredak

Odgovornim poslovanjem kontinuirano doprinosimo ocuvanju i zaštiti okoliša

Svjesni da je naš poslovni napredak vezan uz dobrobit zajednice u kojoj poslujemo, ulaganje u razvoj i unapredenje kvalitete života smatramo sastavnim dijelom našeg društveno odgovornog poslovanja.

Saznaj više ?

Kontinuirano ulaganje

Svake godine podržavamo rad brojnih udruga i humanitarne akcije

Sve kompanije u Fortenova grupi, sukladno svojim korporativnim vrijednostima kontinuirano ulažu u razvoj zajednice u kojoj djeluju. Podržavaju sportske, kulturne, obrazovne i humanitarne manifestacije te podupiru rad brojnih sportskih klubova, neprofitnih udruga i institucija.

Saznaj više ?

Projekti i inicijative

Organizirano i profesionalno upravljanje sustavima prema nacelima održivog razvoja

Ukoliko imate projekt ili inicijativu ciji je cilj dobrobit lokalne zajednice, svoje zamolbe za sponzorstva ili donacije možete nam uputiti putem e-mail adrese marketing@fortenovagrupa.hr.

Saznaj više ?
Projekti i inicijative

Preporuke za prilaganje zahtjeva za projekte ili inicijative

Zahtjevi se primaju tijekom cijele godine, a o odluci ćemo Vas obavijestiti pisanim putem.

Preporuke za prilaganje zahtjeva

Informacije

Tvrtka FORTENOVA GRUPA dionicko društvo za upravljanje
Skraceni naziv Fortenova grupa d.d.
Sjedište i adresa Marijana Cavica 1, Zagreb
OIB 88035992407
Maticni broj (MB) 04933664
Maticni broj subjekta (MBS) 081179147
Registarski sud Trgovacki sud u Zagrebu
Temeljni kapital društva 200.000,00 kuna (uplacen u cijelosti)
Ukupan broj dionica 2.000
IBAN HR2523600001102704844
Banka Zagrebacka banka (Trg Josipa Jelacica 10, Zagreb, Hrvatska)

Naše kompanije